20 تا از بهترین ایردراپ های تلگرام | معتبرترین ایردراپ ها
1403/06/24ایردراپ چیست | 0 تا 100 راهنمای جامع ایردراپ ارز دیجیتال
1403/05/09رودمپ ان اف تی چیست؟ راهنمای جامع و مراحل کلیدی
1403/05/0611 تفاوت کلیدی ارز دیجیتال با فارکس - مقایسه جامع + جدول
1403/05/01تفاوت فارکس و بورس: ثروتمندان از کدام بازار سود میبرند؟
1403/04/30با توجه به اینکه زمان زیادی از ظهور رمز ارز ها نگذشته است هنوز بسیاری از افراد با احتیاط به سرمایه گذاری در این بازار نگاه میکنند و در مورد آینده ارزهای دیجیتال با شک و تردید مینگرند. در این نوشته به این موضوع پرداخته میشود که نظر بسیاری از بزرگان جهان بر روشن بودن آینده ارزهای دیجیتال است.
شمار کسانی که عقیده دارند آینده ارزهای دیجیتال، روشن خواهد بود بسیار بیشتر از افرادی است که مخالف این ارزها هستند زیرا که ارزهای دیجیتال به سرعت در حال تسخیر ساز و کارهای مالی گذشته هستند و در مدتی کوتاه با سرعتی چشمگیر در بین جوامع مختلف گسترش و محبوبیت پیدا کرده اند به گونهای که تراکنشهای مالی بسیاری از شرکت های مطرح جهانی علاوه بر ارزهای فیات و دولتی با ارزهای دیجیتال نیز انجام میشود و به دلیل سهولت استفاده از رمز ارزها بسیاری از افراد باور دارند که ارزهای دیجیتال موجب پایان دهی به سیستم های مالی حکومتی، ارزهای دولتی و بانک ها خواهند شد.
آینده ارز های دیجیتال برای بسیاری از سرمایه گذاران تازه کار مورد سوال است
بیشتر بخوانید: تفاوت ارزهای دیجیتال و ارزهای فیات در چیست؟
با استناد به سخنان افراد صاحب نام و بزرگ جهان که نگرشی خوشبینانه به آینده ارزهای دیجیتال دارند در پاسخ به اینکه آینده ارزهای دیجیتال چگونه است میتوان با درصد بالایی از اطمینان گفت که آینده این ارزها روشن و حتی درخشان است ولی سوال اصلی این است که چرا برایند نظرات افراد صاحب نام جهانی بر آیندهدار بودن ارزهای دیجیتال است؟ در پاسخ به این سوال می توان به دلایل زیر اشاره کرد:
به عقیده بسیاری از افراد از جمله «آندریاس آنتونوپولوس» که نویسنده مطرح در زمینه رمز ارزهاست، بیت کوین و دیگر رمز ارزها برای انجام تراکنش های مالی بسیار کارآمد تر از سیستم های پرداخت موجود یعنی مستر کارت و ویزا هستند و حتی هم اکنون میتوان تا 10 برابر بیشتر از ظرفیت آنها، از طریق رمز ارزها پول جابجاکرد. به عقیده این نویسنده در آینده ای نزدیک رمز ارزها تبدیل به سیستم پرداخت اصلی در جهان خواهند شد. «لوک نوسک» بنیانگذار پی پال، اعتراف میکند که هدف اولیه و اصلی پی پال، ساخت یک ارز دیجیتال بوده است تا جلوی تاثیرپذیری ارزهای جهانی از فعالیت دولت ها را بگیرد، اقدامی که امروزه ارزهای دیجیتالی مانند اتریوم و بیت کوین موفق به انجام آن شده اند.
به نظر بسیاری از اقتصاددانان و کارآفرینان بزرگ، ارزهای دیجیتال ظرفیت خوبی برای کمک به کشورهای در حال توسعه دارند. «تیم دراپر» یک کارآفرین مشهور آرژانتینی از جمله افرادی است که چنین عقیده ای دارد؛ او استفاده از بیت کوین را برای کمک به اقتصاد آرژانتین و جلوگیری از افت ارزش پول ملی این کشور، ضروری میداند و عقیده دارد به کمک بیت کوین میتوان تحول بزرگی در سیستم بانکداری آرژانتین ایجاد کرد.
کریپتوها پتانسیل کافی برای کمک به اقتصاد های نوپا را دارند
یکی دیگر از دلایلی که آینده ارزهای دیجیتال را روشن نشان میدهد فناوری پشتیبان رمز ارز ها یا همان بلاک چین است به عقیده «اوا کایلی» که یکی از اعضای پارلمان اروپاست بلاک چین یک نوع فناوری غیر قابل توقف است که هیچ حد و مرزِ مشخصی برای آن تعریف نشده است. «جک ما» موسس علی بابا نیز نظر مشابهی دارد و به عقیده وی، فناوری بلاک چین بیش از آنچه در حال حاضر تصور میشود قدرت ایجاد تغییر در جهان را دارد.
جدال دولت ها با ارزهای دیجیتال کاملا احساس میشود البته برخی از سیاسیون در حال اقرار به واقعیت ارزهای دیجیتال هستند از جمله این افراد «آنتونی سیلوانوف» وزیر اقتصاد روسیه است؛ وی اعتراف میکند که دولت ها به روشن بودن آینده ارزهای دیجیتال، آگاهی دارند و ممنوع کردن این ارزها در شرایط فعلی معنایی ندارد اما برخی دیگر از سیاستمداران و اقتصاددانان دولتی، همچنان به ضدیت با رمز ارزها ادامه میدهند. آنچه مسلم است این است که به واسطه استفاده از رمز ارزها در آینده ای نزدیک، عرصه برای نظارت و فعالیت های سلطه گرانۀ دولت ها در اقتصاد، کمتر و کمتر خواهد شد.
« فردریش فون هایک» یک فیلسوف سیاسی است که عقیده دارد در طول تاریخ، انحصار دولت ها بر چاپ پول موجب سوء استفاده از مردم شده است که به کمک رمز ارزها این دوران در حال پایان خواهد بود.
حجم نقدینگی و سرمایۀ موجود در بازار رمز ارز ها بسیار بالاست و پیوسته در حال افزایش است؛ این حجم از سرمایه گذاری های کلان در بازار رمز ارزها گویای جدی بودنِ واقعیت ارزهای دیجیتال است.
حجم بالای نقدینگی در بازار رمز ارزها خبر از ماندگاری و واقعی بودن این بازار دارد
«دن مورهد» مدیرعامل شرکت پنترا کاپیتال میگوید: «ارزش بازار ارزهای دیجیتال حداقل به 4 تریلیون دلار خواهد رسید و تا 40 تریلیون دلار نیز ظرفیت رشد دارد و بازاری که تا این حد ارزشمند باشد به آسانی فراموش نخواهد شد»
شاید سیاستمداران و حتی اقتصاد دانان، بعضا دیدگاهی جانبدارانه در مورد رمز ارزها اتخاذ کنند و رمز ارزها، دقیقا در حوزه تخصص این افراد نیستند ولی افراد متخصص در زمینه فناوری و اینترنت، وقتی به اتفاق از یک پدیده استقبال کنند هیچ جای شک و شبههای باقی نمیماند زیرا این متخصصین، دانش کافی در این زمینه را دارند. در مورد آینده ارزهای دیجیتال، اکثر افراد معروف و فعال در عرصه فناوریهای مبتنی بر اینترنت، ابراز خوشبینی کرده اند از جمله: مارک زاکربرگ - بنیانگذار فیسبوک، بیل گیتس - بنیانگذار مایکروسافت، اریک اشمیت - مدیرعامل سابق گوگل، جک دورسی - مدیرعامل توییتر، پاول دوروف - بنیانگذار تلگرام و بسیاری دیگر از افراد موفق اینترنت، شبکه های اجتماعی و مالکان شرکتهای برتر تکنولوژیِ جهان، همگی آینده را از آن رمز ارزها می دانند.
بیشتر بخوانید: معرفی شبکه متاورس و ارزهای محبوب آن
بیت کوین از همان ابتدا که در سال 2009 شروع به کار کرد، و همچنین ارزهای رمزنگاری شده بعدی که به دنبال آن ایجاد شد، بحث برانگیز بود. در حالی که به دلیل بی ثباتی، استفاده از آن در معاملات نابکار و استفاده بی رویه از برق برای استخراج آن مورد انتقاد شدید قرار گرفته است، برخی به ویژه در کشورهای در حال توسعه، بیت کوین را به عنوان یک بندر امن در طول طوفانهای اقتصادی در نظر گرفتهاند. وضعیت حقوقی بیت کوین و سایر آلت کوینها (سکههای جایگزین بیت کوین) از کشوری به کشور دیگر بسیار متفاوت است، در حالی که در برخی از آنها، قوانین هنوز به درستی تعریف نشده یا دائما در حال تغییر است.
در 9 ژوئن 2021 ، السالوادور اولین کشوری بود که به طور رسمی بیتکوین را به عنوان ارز قانونی طبقه بندی کرد. رئیس جمهور سالوادور، نایب بوکل(Nayib Bukele)، پیشنهاد داده بود كه قدیمیترین و بدون شک محبوبترین ارز رمزنگاری شده جهان را به عنوان پول قانونی به رسمیت بشناسد و قانونگذاران این كشور نیز موافقت كردند. بوکله گفت که این اقدام ارسال پول برای سالوادورهای خارج از کشور را آسانتر میکند. بوکله آن را "تاریخ!" نامید و سپس در توئیتر خود نوشت: "قانون بیت کوین در کنگره سالوادور توسط اکثریت اکثریت مردم تصویب شده است. 62 از 84 رای! "
قانونی شدن رمز ارز بیت کوین در السالوادور
در ایران به دلیل مسائل تحریم، رویکردهای مختلفی نسبت به ارزهای دیجیتال اتخاذ شده است. در حالی که بانک مرکزی تجارت ارزهای دیجیتال استخراج شده در خارج از کشور را ممنوع کرده است، اما با انگیزه استخراج بیت کوین را در این کشور تشویق کرده است. حدود 4.5 درصد از استخراج بیت کوین در جهان در ایران انجام می شود ، که طبق گفته شرکت تجزیه و تحلیل بلاک چین Elliptic ، می تواند درآمد بیش از 1 میلیارد دلار (843 میلیون یورو) را به خود اختصاص دهد. از این رو برای رونق بخشیدن به صنعت رمزنگاری، ایران به معدنچیان دارای مجوز انرژی ارزان قیمت پیشنهاد استخراج کرده است اما باید همه رمزنگاریهای استخراج شده به بانک مرکزی فروخته شود اما با توجه به علاقه شدید کاربران به استخراج و کمبود برق ناشی از آن، مقامات ممنوعیت چهار ماهه استخراج بیت کوین را تا تاریخ 31 شهریور ماه 1400 صادر کردند که پیش بینی میشود با اصلاح روند مصرف برق در ایران، این ممنوعیت با شرایط جدید برداشته شود.
در تازه ترین خبرها، محرمیان؛معاون فناوری نوین بانک مرکزی در پیامی عنوان کرد که رمز پول بانک مرکزی با نام “رمز ریال” به زودی به صورت آزمایشی اجرا خواهد شد. وی خاطر نشان کرد که خوشبختانه مقررات گذاری "رمز پول ملی" انجام و مقررات آن نیز در شورای پول و اعتبار به تصویب رسیده است و امیدوار است که به زودی شاهد اجرای ازمایشی رمز پول بانک مرکزی به نام رمز ریال باشیم.
رمزنگاری ارزهای دیجیتال در ایران قانونی می شود
Relevent Posts