دستورالعمل کامل سرمایه گذاری بر روی پروژه های NFT
1401/04/15وام NFT چیست + معرفی بهترین پلتفرم های وام NFT
1401/04/05آموزش و راهنمای کامل ماینینگ (استخراج) اتریوم (Ethereum Mining)
1401/04/02بررسی قدرت شبکه های اجتماعی در رشد ارزهای دیجیتال
1401/03/28جفت ارز چیست؟ معرفی انواع و نحوه استفاده از آنها در بازارهای مالی
1401/03/24استیبل کوین یکی از ارز های دیجیتالی می باشد که با ساختاری جدید و متفاوت به بازار معرفی شده است. نوسان بالای قیمت ها، چالشی است که اکثر ارزهای دیجیتال با آن روبرو هستند و استفاده از استیبل کوین توانسته است این نوسانات را به حداقل ممکن برساند و کاربران را آسوده خاطر کند. در این مقاله به بررسی انواع استیبل کوین ها ، ویژگی ها و انواع آن ها خواهیم پرداخت.
استیبل کوین یکی دیگر از ارز های دیجیتالی می باشد که ساختاری متفاوت از دیگر ارز های دیجیتال دارد. سیر تکامل ارز های دیجیتال به شیوه ای بوده است که در طی سالیان اخیر شاهد انواع بسیاری از این نوع ارز ها بوده ایم. این ارز نوعی کریپتوکارنسی می باشد که به منظور پایین آوردن نوسانات طراحی شده است. این ارز می تواند به عنوان یک دارایی ثابت نظیر طلا و یا ارز فیزیکی وابسته باشد.
استیبل کوین ها معمولا توسط یک شرکت و یا سازمان بزرگ ساخته می شوند و یا مورد پشتیبانی قرار می گیرند. صرافی های بزرگ، بانک ها و نهاد های بزرگ وابسته به آن ها، دولت ها و ... نیز ترجیح به استفاده از این کوین ها را دارند.
با وجود آن که عمر استیبل کوین ها بسیار کوتاه است ولیکن هر یک از آن ها دارای تاریخچه مجزایی می باشد. بزرگترین استیبل کوینی که امروزه مبادله می شود، تتر (Tether)با نماد اختصاصی USDT می باشد که بر روی بلاک چین اتریوم و بیت کوین میزبانی می شود و در سال 2014 توسط شرکت هنگ کنگی Tether Limited ثبت شده است. تتر همچنین به عنوان سومین ارز دیجیتال با ارزش جهان شناخته می شود که توانسته در زمان نگارش این مقاله بیشترین حجم معامله در 24 ساعت گذشته که نزدیک به 47.8 میلیارد دلار بوده است را به ثبت برساند.
استیبیل کوین (stablecoin) چیست؟
استیبل کوین ها برای جلوگیری از نوسانات کریپتوکارنسی ها وارد بازار شدند. دیگر ارز های دیجیتالی بر خلاف این رمز ارز ها نوسان قیمت دارند و از سرمایه سرمایه گذاران محافظت نمی کنند. اما اگر دلیل اهمیت این ارز ها را بخواهید بدانید و یا بخواهید بدانی که باید بگوییم که علت ارزشمندی آن ها بنا به دلایل زیر می باشد:
1- ثبات قیمت که مهم ترین مزیت آن حساب می شود.
2- کم هزینه بودن تراکنش ها
3- انجام معاملات سریع و ایمن
4- توانایی انتقال دارایی ها به صورت دیجیتال
5- ثبات دارایی ها
6- بهره گیری از فناوری بلاک چین که موجب تامین امنیت و شفافیت و قابلیت پیگیری می شود.
7- سادگی در استفاده دیگر مزیت این گروه از ارز ها محسوب می شود.
در واقع استیبل کوین ها در تلاشند که به پلی میان ارزهای فیات و ارز های دیجیتال تبدیل شوند. شکاف میان سیستم ارز فیزیکی و کریپتوکارنسی ها باعث به وجود آمدن استیبل ها شده است.
بیشتر بخوانید: تفاوت ارزهای دیجیتال و ارزهای فیات در چیست؟
اما همه این موارد مثبتی که در ارتباط با ارزهای پایدار همانند تتر (USDT) گفته شد، باعث نمی شود که امتیازهای منفی این دسته از رمز ارزها نادیده گرفته شود. در ادامه به معرفی معایب این ارزها خواهیم پرداخت.
2- نیازمند حسابرسی بیرونی
3- کم بازده بودن در سرمایه گذاری
4- زمان بر بودن آموزش آن
بیشتر بخوانید: آنچه در مورد برنامه های غیر متمرکز (Dapp ها) باید بدانید
در این بخش پشتوانه استیبل کوین ها را بررسی خواهیم کرد:
استیبل کوین هایی که دارای پشتوانه کریپتوکارنسی می باشند که معمولا رمز ارزهایی با بازار سرمایه گسترده می باشند. از اتریوم و بیت کوین می توان به عنوان پشتوانه های این دسته از استیبل کوین ها اشاره کرد. همچنین به دلیل آن که ریسک نوسان چند ارز کمتر از ریسک نوسان یک ارز می باشد از این رو این دسته از کوین ها دارای چندین پشتوانه کریپتوکارنسی می باشند.
مزایای این دسته شامل: غیرمتمرکز بودن ، کارآمد بودن، عدم نیاز به حسابرسی بیرونی و شفافیت می باشد.
رایج ترین کوین استیبل ها در این دسته قرار می گیرند. ارز های فیزیکی به دلیل آن که بیشترین مقبولیت را در جامعه دارند و پشتوانه بالایی دارند، اگر خود پشتوانه کوین های استیبل قرار بگیرند موجب اعتماد سازی می شوند. مزیت استفاده از این کوین ها در سادگی، ثبات و اطمینان آن ها می باشد.
در این دسته از کوین ها منظور از کالا، کالاهای با ارزشی می باشد که قابلیت تبدیل شدن به پول را دارند. استفاده از این دسته کوین ها موجب می شود که شما بتوانید در معاملات به راحتی آن ها را تعویض کنید. استفاده از کالا های ملموس و ارزشمند، قیمت پایدار پشتوانه آن ها، قابلیت نقد شدن و ... از مزایای این رمز ارز ها می باشد.
عملکرد این دسته از کوین ها همانند عملکرد بانک مرکزی می باشد و بدون هیچ پشتوانه خاصی کار می کنند. در این نوع کوین های با افزایش تقاضا، عرضه نیز افزایش پیدا می کند. هدف از ارائه این رمز ارز ها این است قیمت ثابت نگه داشته شود. غیر متمرکز بودن، نیاز نداشتن به وثیقه، پایداری ارزش از مزایای این دسته از استیبل کوین ها می باشد.
استیبل کوین های بسیاری در دنیا وجود دارند که هر کدام با پشتوانه مخصوص به خود در حال رشد می باشند. در ادامه بررسی خواهیم کرد که استیبل کوین های معروف و هرکدام مربوط به کدام ارزهای دیجیتال هستند:
1. استیبل کوین تتر(USDT) که با پشتوانه دلار آمریکا مشغول فعالیت می باشد.
2. استیبل کوین لیبرا که توسط فیس بوک ارائه شده است و ارز های فیات پشتوانه آن می باشد.
3. استیبل کوین یو اس دی کوین(USDC) که با دلار آمریکا مشغول فعالیت می باشد.
4. استیبل کوین ترو یو اس دی(TUSD) که با پشتوانه دلار آمریکا مشغول فعالیت می باشد.
5. استیبل کوین دای(DAI) اولین ارز دیجیتال غیرمتمرکز و با پشتوانه وثیقه است.
6. استیبل کوین پکس(USDP) که صادر شده از اداره خدمات مالی آمریکا می باشد و دلار آمریکا پشتوانه اش می باشد.
استیبل کوین ها دارای سیستم کاری خاصی می باشند و در اکثر مواقع ارزش یک به یک خود را با پشتوانه خود حفظ می کنند. برای کنترل قیمت این ارز ها می بایست میزان عرضه و تقاضای آن ها در یک سطح معمول نگه داشته شود. از استیبل کوین های همچنین برای روبرو شدن با نوسانات شدید ارز های دیگر استفاده می شود.
Relevent Posts